Ögonlaser

Ögonlaser inför sommaren

Har du ett synfel, och drömmer om att kunna ha ett par riktigt snygga solglasögon till sommaren? Känns inte linser rätt för dig? Visst kan du investera i ett par slipade solglasögon, med skärpa. Men om du istället väljer att operera bort synfelet med ögonlaser får du flera fördelar. 

Först en varning: välj alltid en välkänd mottagning med goda referenser om du funderar på att göra en operation med ögonlaser. Ett tecken på att aktören är seriös är att de kan berätta om vilka olika metoder för ögonlaser som finns, och att de rekommenderar en metod utifrån din livsstil, ålder och hur dina ögon ser ut. Ett tips kan också vara att läsa på om de olika metoder som finns för ögonlaser. En bra introduktion hittar du på sajten https://xn--gonlaser-stockholm-c3b.se/

Ögonlaser är en investering

Ögonlaser kan vara ett sätt att slippa inte bara linser och glasögon. För den som gillar solglasögon blir det också billigare att köpa på sig ett stort antal glajer, eftersom solglasögon utan styrka är betydligt billigare än de med slipade glas. Detta är naturligtvis inte det främsta skälet till att göra en operation med ögonlaser, men det är en av flera fördelar. De som gör en operation upplever att livet blir smidigare: de riskerar inte att ha sönder några glasögon, de behöver inte greja med linser, med mera. Visst kostar det en del, men det är en investering som betalar sig på sikt. Även linser och glasögon kostar ju en hel del.

Den som har ett utsatt yrke har extra stor nytta av ögonlaser. Därför kan de som arbetar i vården, där glasögon kan vara i vägen, få operationen bekostad av arbetsgivaren mot bruttolöneavdrag.

I korthet går det till så här: I stället för lön får den anställde sin ögonoperation betald av arbetsgivaren genom att göra avdrag på bruttolönen. Det gör att skatten för den anställde minskar samtidigt som arbetsgivaravgiften blir lägre. Hos skatteverket kallas detta för skatteväxling