Få bort rynkor utan operation

Det är välkänt att metoder som Botox och Restylane fungerar bra för att få bort rynkor. Men många drar sig för den här typen av ingrepp för att de kan verka skrämmande. Men går det att få bort rynkor utan operation?

Rynkor som kan gå bort med kräm

Idag kan du jobba med krämer som stramar åt och behandlar viss rynkbildning. Men kräm är i första hand förebyggande. Den kan inte få bort alla rynkor på mirakelvis. När krämer framställs som den enda åtgärden du behöver är det överdrivet.

Men det finns produkter som absolut kan göra skillnad. Ibland kan det ju vara så att saker som tyngre ögonlock och skuggor omkring ögonen får rynkor att upplevas som tydligare. När huden stramas åt och skuggor sminkas bort kan rynkorna få en helt annan karaktär och nästan upplevas vara borta.

Ta hand om huden

Smarta metoder för stramare hud

Nu är det inte så att det enbart står mellan injektion och operation och kräm. Det finns fler metoder som kan fungera mot rynkor. Ett exempel är silikon stripes som man kan klistra på ögonlock för att strama åt.

Med den här typen av stripes går det att få huden som annars kan se säckig och rynkig ut att få en stramare och yngre ton. Detta är ett exempel på något som ger omedelbar effekt och som kan vara smart att ta till just nu.

På samma sätt kan korrekt sminkning få finare linjer att försvinna. Sminket är ett verktyg som både män och kvinnor kan använda sig av. Men smink och stripes är ju inte sådant som kommer att förändra situationen på djupet och här är krämen en viktig metod som inte bör väljas bort.

Jobba förebyggande med kräm

Fina linjer kan utvecklas till djupa rynkor. Det finns ju olika skäl till att vi får rynkor i ansiktet. Med kräm går det att behandla:

  • Linjer på grund av torr hud
  • Humörslinjer
  • Rynkor på grund av åldrande hud
  • Veck på grund av säckig hud

Det gäller att välja rätt kräm för din hud. Det finns en rad olika ämnen som kan ha väldigt god effekt. För att verkligen få ordning på linjer och rynkor gäller det att tänka långsiktigt. Det är till exempel mycket bra att börja gå till en hudterapeut innan de första rynkorna dyker upp.

Med förebyggande arbete med rätt kräm kan ålderstecken bromsas. Det går också att undvika linjer och rynkor på grund av torr hud. Den här typen av hudvård är den allra viktigaste.

Vad ska du göra nu?

Det finns inget som säger att rynkor inte är skönhet men om du tycker att de linjer och veck som du ser i ditt ansikte är besvärande bör du söka hjälp. Boka in tid på en klinik för att lära dig mer om vilken typ av hud du har och vad som händer just nu.

Tala om att du vill bli av med rynkor och linjer och lyssna på de metoder som kan bli relevanta. Var alltid realistisk och inse att du inte kommer att få samma resultat enbart med kräm om rynkorna redan har satt sig. Då kanske du ändå bör beakta metoder som injektioner.