Rensa bort det som någon annan kan göra, som en bokföringsfirma i Stockholm

Arbeta inte ihjäl dig

Har du mycket arbete? Är det länge sedan du fick semester? I så fall är det viktigt att du ser till så att du inte tar slut, att inte energin sinar och att du kan återhämta dig med regelbundet. De flesta vet att det är viktigt med arbete, och vila. För lite arbete kan vara illa, om det är kopplat till sina intäkter. Har man för lite arbete, så kan det leda till ökad oro och man kan till och med bli sjuk.
Men tvärtom kan också vara illa. För mycket arbete kan slita på en. Att bli utbränd riskerar att leda till sjukskrivning. Och det brukar sällan vara bra för ens hälsa.

Behöver du återhämta dig?

Det är viktigt att hitta den gyllene balansen mellan arbete och vila, men om man har för mycket att göra, kan det blir svårt att se vad som är görbart och hur man kan göra för att få mer tid över för återhämtning. Därför ger vi här några förslag på hur du själv kan få till vila och mer balans i sitt liv.

Så kan du återhämta dig:

  • Gå på spa. Genom att någon gång i veckan gå på spa eller i bastu så  får du en stund som du kan slappna av och chansen att inte tänka på arbetet.
  • Jogga eller träna på det sätt som du gillar. Det säkra sättet att bli av med stress är att träna. Dessutom får du mer energi av att träna, vilket ökar din förmåga att arbeta mer effektivt. Om du upplever mycket stress, så sänker träning dina stressnivåer. Så träning är bra egentligen för allt!
  • Ägna dig åt något kreativt, som att snickra, sy, sticka eller måla. om du gör något annat än tänker på ditt arbete, så kan du känna återhämtning genom att göra något helt annat än det som du annars gör. Varför inte måla, snickra eller musicera?
  • Träffa vänner, gå ut och roa dig. Är det länge sedan som du tog dig tid att träffa dina vänner? Vänner och ett stort nätverk är väldigt viktigt för vårt mående. Ens vänner kan ge en riktigt välbehövlig paus från ens arbete.
  • Dansa salsa eller någon annan social dans. Gillar du att dansa? Då kan man gå och lära sig dansa salsa, vals, tango eller någon annan rolig dans. Det brukar ge en välbehövlig paus från ens arbete.
  • Lägg över det som du inte vill göra på ett annat företag såsom bokföring, redovisning. Tycker du att du ägnar för mycket arbete i ditt företag? Försök att rensa ut allt som du kan anlita en bokföringsfirma som utför det du gör. Det kan vara allt från bokföring, redovisning, deklarationer och bokslut.
  • Rensa i din kalender. Pröva att rensa i din kalender. Våga säga nej till arbete så att du får tid att återhämta dig. Ett annat sätt är att bestämma dig för att arbeta vissa tider och sedan tacka nej när du har fritid.
  • Planera in en semester. Varför inte planera in en semester? Att ha ett semestermål kan vara roligt att planera inför, och ett mycket bra sätt att koppla av.
  • Ägna tid åt din familj. Att ha en familj är mycket värt. Och för att inte ”arbeta bort” sin egen familj är mycket viktigt. En vacker dag kanske man inte har kvar någon familj, om man jobbar för mycket.

Allt detta är endast du som kan göra. Det är ju ändå du som bestämmer i ditt egna företag.