textiltryck Stockholm

Använd tryck på kläder

Vi ser det dagligen, tryck på kläder oavsett om det är något specifikt märke, företagskläder eller olika typer av föreningar. Att använda tryck på kläder är ett sätt att synas och visa omvärlden att man finns.
Det finns olika typer av tryckmetoder när du vill ha tryck på dina kläder. De vanligaste metoderna är digitaltryck, transfertryck och screentryckeri; även kallat textiltryck.

Olika trycktekniker för olika ändamål

Det finns många olika typer av tryckmetoder när du är intresserad av tryck på kläder. Olika metoder passar olika ändamål och metoden beror även på vilket slutresultat som du vill ha på trycket.
Några tips att tänka på innan du väljer tryckteknik är bland annat:

 • Vilken typ av motiv är det du vill ha på ditt plagg?
 • Är materialet i plagget viktigt eller det går att anpassa efter metoden som du väljer?
 • Ska du trycka på många olika kläder eller bara några fåtal?

Screentryckeri är en av de vanligaste tryckteknikerna och vill du ha tryck på kläderna med denna metod använder man sig av en mall. Färgen pressas genom en tunn väv och partier som inte ska tryckas täcks av schabloner som ej släpper fram färgen till plagget. Med screentryck används en färg i taget.

Kvaliteten på trycket är mycket hög och du kan variera från ett enkelt motiv i en färg till mer avancerade motiv med många olika färger. Screentryckeri är bra för de flesta olika material som andra metoder kanske inte klarar av. Med denna tryckteknik kan du exempelvis trycka guld, silver, glitter och reflexfärg.

Denna metod är perfekt att använda om du vill ha tryck på många plagg som exempelvis till ditt bolag eller till en förening.

Digitaltryck – datoriserad teknik

Digitaltryck är en datoriserad tryckmetod som innebär att datorn skickar ditt valda motiv till en digital printer. Printern ritar sedan motiver direkt på ditt plagg. Styckpriset för tryck per plagg är högre än vad screentryck är och är därför en metod som passar bättre om du endast vill ha tryck på några fåtal plagg.

Transfertryck – för enklare tryck

Vill du använda transfertryck som tryckteknik, behöver du trycka ditt motiv på en mycket tunn folie eller vinylfilm. Sedan värms det fast på ditt utvalda plagg. Metoden passar allra bäst för enfärgade och enklare motiv.

Varför använda tryck på kläder?

Fördelen med att använda tryck på kläder är många både för företag, föreningar och organisationer. Med screentryckeri ökar du varumärkeskännedomen för företaget, skapar en gemenskap för anställda eller föreningens medlemmar och kan även bygga upp ett kundförtroende för företagets kunder.

När man vill trycka upp flera plagg är screentryckeri den smidigaste metoden och ger hög kvalitet på trycket. När du använder tryck på kläder är det en kostnadseffektiv marknadsföring som ökar exponeringen för företagets varumärke.

Förutom att använda kläder med tryck till anställda eller medlemmar kan du även ge bort screentryckta profilkläder som gåvor till kunder eller personal. Detta är ett smart sätt att öka synligheten för varumärket.

46 thoughts on “Använd tryck på kläder

 1. Pingback: ddavp spc
 2. Pingback: repaglinide ppt
 3. Pingback: actos toxicity
 4. Pingback: celexa vs effexor
 5. Pingback: acarbose ilaç
 6. Pingback: Cardizem ER
 7. Pingback: stromectol brand
 8. Pingback: ivermectin 1 cream
 9. Pingback: buy tadalafil 20mg
 10. Pingback: modafinil reddit

Comments are closed.