Lägenhetsrenovering

Renovera lägenheten

Jag har börjat fundera på det här med lägenhetsrenovering. Kanske är det dags för mig att renovera min lägenhet snart. Det är en del grejer jag inte är nöjd med. Samtidigt är jag väldigt förtjust i andra, och älskar området, så jag vill egentligen inte flytta.

En lägenhetsrenovering kan vara stor eller liten. Det kan handla om att måla om ett rum, och lägga klickgolv. Det går ju att ordna på egen hand. Eller så kan det handla om en fullständig renovering av hela lägenheten. Som ni kan läsa på https://lägenhetsrenovering-stockholm.nu/ är det flera hantverkare inblandade i det arbetet. Man bör alltid kontrollera att det företag man anlitar har F-skattsedel, och alla nödvändiga certifieringar. De ska inte heller ha betalningsanmärkningar. Att kolla upp detta för snickare, rörmokare, elektriker etc, och dessutom ta referenser tar en hel del tid. Därför skulle jag kontakta ett företag som har alla de här kompetenserna, och där det inte finns några varningslampor som blinkar.

Att göra före renoveringen

Det är många förberedelser som måste göras innan renoveringen kan starta. En del av dem är självklara, medan andra faktiskt kan vara lätta att missa. Här är några saker att tänka på:

  • Ta reda på om du behöver ansöka om bygglov, eller göra en bygganmälan hos kommunen, för att genomföra lägenhetsrenoveringen.
  • Hör dig för hos din förening om vilka regler som gäller för renoveringar.
  • Gör ansökan hos din bank om att utöka ditt bolån, eller ansök om renoveringslån (såvida du inte bor i en stad där bostadsrätterna är riktigt billiga, och har lyckats spara ihop till renoveringen).
  • Ordna så att du har någonstans att bo under den tid renoveringen pågår. 

Expressen har också en bra guide till lägenhetsrenoveringar. Bor du i en hyresrätt som är sliten? Kanske är det dags för värden att renovera?