Bästa sofforna med barn i hemmet

Soffan har en väldigt viktig funktion. Den används av hemmets alla medlemmar för olika aktiviteter. Vi umgås, vilar, ser på tv, läser och äter i våra soffor. När barn finns med i bilden kan det vara klokt att satsa på en möbel som tål lite mer. 

De bästa sofforna för barn

Det är ganska vanligt att se åren med små barn som en tid då man kanske inte satsar så mycket på inredning. Det spills och slits och då är det inte direkt läge att köpa dyra skinnsoffor eller ömtåliga glasbord. Soffan måste klara av barn som fortfarande håller på att lära sig att man inte rider på armstöd eller voltar över kuddarna.

En tyngre kloss med kuddar och gott om sitt-yta kan bli ett bra val. Den ger också plats för det lilla barnet som somnar när familjen sitter och ser på tv. Det kan också vara skönt att ha plats för fötter i form av fotpallar eller delar som viks ut från soffan.

En ren soffa är en mysig soffa

Då det inte går att förbjuda barnen, och vissa vuxna, från att äta i soffan blir den ganska snart solkig. För att soffan ska förbli ren och mysig kan det vara klokt att:

  • Välja en färg som inte avslöjar fläckarna
  • Välja en soffmodell med avtagbart tyg
  • Välja ett material som är lätt att torka av
  • Välja en soffmodell med reservkuddar och överdrag att köpa

Läs recensioner av soffan innan du köper den. Lägg särskilt märke till vad barnfamiljer har att säga om möbeln. Det är när du tar reda på vad andra i samma situation säger som du kan komma på saker som du aldrig hade tänkt på.